українськоюпо-русски

Валюта дорожчає.

ВалютаЗростання попиту на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку України в останній місяць пов`язано зі збільшенням обсягу платежів українських підприємств та банків по зовнішнім зобов'язанням, про це йдеться в повідомленні НБУ. За даними НБУ, на цьому фоні обсяги надходжень іноземної валюти в країну залишилися практично незмінними, що і привело до зростання попиту.
У липні 2009 року гривня втратила відносно долара 2,3% своєї вартості і майже 1% відносно євро. Водночас, за інформацією НБУ, проведені ним валютні інтервенції та інші заходи дозволили забезпечити попит на іноземну валюту в повному обсязі, завдяки чому з початку серпня національна валюта почала зміцнюватися.
Нагадаємо, в минулому місяці Нацбанк провів 10 спеціальних валютних аукціонів для погашення банківських кредитів фізичними особами. Загалом населенню було продано 76,5 мільйонів доларів, хоча ще у червні 2009 року попит зберігався на рівні 8,5 мільйонів.


З повагою,
Ваш фінансовий консультант

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Гроші — особливий товар, що виконує роль загального еквіваленту при обміні товарів, форма вартості всіх інших товарів. Гроші виконують функції: заходи вартості, засоби звернення, засобу утворення скарбів, засобу платежу і світових грошей.
Кампанія — це набір послідовних цілеспрямованих дій (робота організована певним чином).
Експорт капіталу — це одностороння міграція капіталу з однієї країни в інші з метою здобуття зиску.
Дивіденд (dividend) — дохід від інвестицій. Як правило у вигляді готівки або акцій. Збори акціонерів (рада директорів) періодично вирішує, сплачувати чи не сплачувати дивіденди, а також вирішує, яку саме суму виділити на дивіденди і у якому вигляді їх сплатити.
Акція — іменний цінний папір, який посвідчує майнові права його власника (акціонера), що стосуються акціонерного товариства, включаючи право на отримання частини прибутку акціонерного товариства у вигляді дивідендів та право на отримання частини майна акціонерного товариства у разі його ліквідації, право на управління акціонерним товариством, а також немайнові права, передбачені законодавством України.