українськоюпо-русски

Металурги і автоконцерни не бачать перспектив відновлення попиту на свою продукцію

Nissan, Honda, Peugeot, Arcelormittal, Nippon Steel Corp., автоконцерни За інформацією агентства Reuters, найбільші представники металургійної і автомобільної галузей світу  виразили сумнів в швидкому відновленні ринку, який, по прогнозах аналітиків, повинне відновлюватись в III–IV кварталах 2009р. І Arcelormittal, і Nippon Steel Corp. повідомив про свої фінансові втрати за квартал, а фінансовий директор Arcelormittal відзначив, що попит на сталь в поточному році знизиться на 10%.

Основні споживачі сталі, автоконцерни,  також повідомили про збитки спричинені поточною ринковою ситуацією. Так, японська компанія Nissan поки що не бачить відновлення світового попиту на автомобілі, за винятком Китаю. Компанія Honda також песимістично налаштована по відношенню до зростання попиту. Французька Peugeot відзначила, що європейський ринок автомобілів почне відновлення в кінці 2010 р.

 

 

*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Акція — вид цінного паперу, що являє собою власність частки статутного капіталу підприємства і покладає на її власника (акціонера) певні права і зобов"язання, зокрема: право на частину прибуткут підприємства у випадку його розподілу (дивіденд), а у випадку ліквідації — на частину залишкової вартості підприємства. Одночасно акція є одиницею капіталу, переданого акціонерами у користування акціонерному товариству.
Акція — іменний цінний папір, який посвідчує майнові права його власника (акціонера), що стосуються акціонерного товариства, включаючи право на отримання частини прибутку акціонерного товариства у вигляді дивідендів та право на отримання частини майна акціонерного товариства у разі його ліквідації, право на управління акціонерним товариством, а також немайнові права, передбачені законодавством України.
Інвестори на ринку цінних паперів — фізичні та юридичні особи, резиденти і нерезиденти, які набули права власності на цінні папери з метою отримання доходу від вкладених коштів та/або набуття відповідних прав, що надаються власнику цінних паперів відповідно до законодавства.
Фондовий ринок (ринок цінних паперів) — сукупність учасників фондового ринку та правовідносин між ними щодо розміщення, обігу та обліку цінних паперів і їх похідних (деривативів).
Гудвіл (goodwill) — актив фірми, що вираховується, як надлишок купівельної ціни над балансовою вартістю фірми.