українськоюпо-русски

'Русал' вимушений звернутися за кредитом із-за боргу перед 'Альфа-банком'

Русал, Сбербанк, Альфа-банкРосійська алюмінієва компанія 'Русал' може взяти кредит в Сбербанке для  заповнення засобів, направлених на погашення боргу 'Альфа-банку'. Про це повідомили джерела, близькі до переговорів 'Русала' з кредиторами.
Представник 'Русала' Вера Курочкіна сказала, що компанія погодилася погасити борг 'Альфа-банку' майже на $86 млн. за рахунок власних засобів.
Найбільший в світі виробник алюмінію, контрольний пакет акцій якого належить бізнесмену Олегу Деріпаско, погодився виплатити борг після того, як 'Альфа-банк' подав заяви про банкрутство двох активів 'Русала'.


Максим Прокопенко

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Гудвіл (goodwill) — актив фірми, що вираховується, як надлишок купівельної ціни над балансовою вартістю фірми.
Цінні папери — документи встановленої форми з відповідними реквізитами, що посвідчують грошові або інші майнові права, визначають взаємовідносини особи, яка їх розмістила і власника, та передбачають виконання зобов'язань згідно з умовами їх розміщення, а також можливість передачі прав, що випливають із цих документів, іншим особам.
Інвестиції — це всі види майнових і інтелектуальних цінностей, які вкладаються в об’єкти підприємницької і інших видів діяльності, у результаті чого створюється прибуток (дохід) або досягається соціальний ефект.
Фінконсул (англ. Finconsul) — це посада найвищого фінансиста в Римській імперії, радника імператора. Фінконсул - це також скорочена назва від поняття "фінансовий консультант"
Дивіденд — це частина загальної суми чистого прибутку акціонерного товариства у відповідності з існуючими у них акціями.