українськоюпо-русски

У Львові планують налагодитивиробництво винищувачів

Львівський авіаремонтний заводЗа повідомленням Укррудпром: Міноборони України має намір розмістити на Львівському авіаремонтному заводі ліцензійне виробництво іноземних винищувачів, буз допомоги бюджетної підтримки. Минулого тижня тимчасово виконуючий обов’язки міністра оборони України Валерій Іващенко повідомив «про плідну роботу з партнерами з інших країн» щодо можливого розміщення складального ліцензійного виробництва в Україні багатофункціонального сучасного бойового літака. Іноземним партнером може стати шведська компанія. За словами джерел, близьких до українського військового відомства, з серпня ц.р. перспективи ліцензійного виробництва військових літаків обговорюються зі шведською компанією Saab. Це один з найбільших світових виробників сучасних бойових літаків, серед яких провідні позиції займають американські Lockheed Martin та Boeing, російські МіГ і «Сухий», французька Dassault і консорціум Еurofighter. За останні десять років Saab продав за кордон всього 54 машини.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Ринок капіталу (capital market) — ринок, на якому продаються і купуються інвестиційні ресурси.
Інститут спільного інвестування (ІСІ) — корпоративний інвестиційний фонд або пайовий інвестиційний фонд, який провадить діяльність, пов'язану з об'єднанням (залученням) грошових коштів інвесторів з метою отримання прибутку від вкладення їх у цінні папери інших емітентів, корпоративні права та нерухомість.
Емітент — (згідно законодавства України) юридична особа, Автономна Республіка Крим або міські ради, а також держава в особі уповноважених нею органів державної влади, яка від свого імені розміщує емісійні цінні папери та бере на себе зобов'язання щодо них перед їх власниками.
Аукціон — метод проведення торгівлі яким-небудь товаром, цінними паперами. Розрізняють наступні види аукціонів: англійський (підвищення), голландський (зниження), подвійний, закритий тендер.
Фінансист — фахівець, який проводить великі грошові операції на легітимній основі.