українськоюпо-русски

ФДМ знову відклав аукціон по Полтаваобленерго

Фонд державного майна України знов переніс продаж 25% Полтаваобленерго — з 2 вересня на 9 вересня 2009 р. — через відсутність заявок учасників.
Оголошена ціна на Полтаваобленерго, POON, ФДМ) в 308 млн. грн., або 5,57 грн. за акцію, знов не викликала інтересу у інвесторів напередодні запланованого на 2 вересня аукціону. За оцінками аналітиків, початкова ціна більш ніж удвічі перевищує поточну ринкову. Вочевидь, інвестори, у тому числі група Приват, чекають зниження початкових цін, тоді як ФДМ їх знижувати поки що не має наміру. Ще раз постає питання про те, чи зможе ФДМ продати контрольнікети акцій в 15 інших обленерго до кінця 2009 р. Аналітики скептично оцінюють шанси на успішну приватизацію обленерго в 2009 р. і вважають, що вона відбудеться в 2010-11 рр.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Інвестиція — довгострокове вкладення капіталу в економіку і її галузі (у великих масштабах – на державному рівні), в різні підприємства і підприємницькі проекти, соціально-економічні програми або інноваційні проекти з метою здобуття прибули. Інвестиції - з точки зору країни в цілому - вкладення в створення нового або відшкодування зношеного виробленого, людського або природного капіталу. Інвестиції підрозділяються на фіксовані інвестиції і інвестиції в товарно-матеріальні запаси. Само поняття інвестиції (від латів investio - одягаю) означає вкладення капіталу у галузі економіки усередині країни і за кордоном. Розрізняють фінансові (покупка коштовних паперів) і реальні інвестиції (вкладення капіталу в промисловість, сільське господарство, будівництво, освіта і ін.)
Інвестори на ринку цінних паперів — фізичні та юридичні особи, резиденти і нерезиденти, які набули права власності на цінні папери з метою отримання доходу від вкладених коштів та/або набуття відповідних прав, що надаються власнику цінних паперів відповідно до законодавства.
Фондова біржа — це організаційно оформлений, постійно діючий ринок, на якому здійснюється торгівля цінними паперами.
Фінконсул (англ. Finconsul) — це посада найвищого фінансиста в Римській імперії, радника імператора. Фінконсул - це також скорочена назва від поняття "фінансовий консультант"
Страховий поліс — документ встановленого зразка, що видається страховиком страхувальникові, який служить юридичним доказом наявності договору страхування.