українськоюпо-русски

НБУ йде на допомогу Укрпромбанку і Надра Банку

НБУ, Укрпромбанк, Надра БанкЗгідно постанови № 466, НБУ планує завершити вирішення фінансових проблем Укрпромбанка в серпні шляхом його рекапіталізациі або ліквідації; Надра Банк має бути рекапіталізований в листопаді. Раніше НБУ заявляв про плани по поліпшенню фінансового положення цих двох банків протягом шести місяців і встановив мораторій на задоволення вимог кредиторів для цих банків на шість місяців. Це хороша новина не лише для вкладників цих банків, але і для банківського сектора в цілому. Аналітики також вважають, що депозити фізичних осіб в Укрпромбанку і Надра Банцу будуть повною мірою повернені вкладникам.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Бізнес — підприємницька діяльність, яка здійснюється за рахунок власних або позикових засобів на свій ризик і під свою відповідальність, а також яка ставить головними цілями здобуття прибутків і розвиток власної справи.
Диверсифікація — розподіл засобів між різними об’єктами вкладень з ціллю зниження ризику можливих втрат цих засобів або доходів від них.
Облігація — цінний папір, що посвідчує внесення його власником грошей, визначає відносини позики між власником облігації та емітентом, підтверджує зобов'язання емітента повернути власникові облігації її номінальну вартість у передбачений умовами розміщення облігацій строк та виплатити доход за облігацією, якщо інше не передбачено умовами розміщення.
Інститут спільного інвестування (ІСІ) — корпоративний інвестиційний фонд або пайовий інвестиційний фонд, який провадить діяльність, пов'язану з об'єднанням (залученням) грошових коштів інвесторів з метою отримання прибутку від вкладення їх у цінні папери інших емітентів, корпоративні права та нерухомість.
Земельна рента — це ціна, що сплачується за використання обмеженої кількості землі і інших природних ресурсів.