українськоюпо-русски

Уряд має намір продати Укртелеком

Укртелеком, UTLMФонд державного майна України оголосив про наміри провести приватизаційний конкурс з продажу пакету в 67,8% акцій Укртелекому (UTLM) в грудні 2009 року. Аналітики вважають, що дане рішення обумовлене сильними проблемами фінансування державного бюджету, з якими уряд зіткнеться в грудні 2009 року. Оскільки можливості фінансування за рахунок авансових платежів стануть дуже обмеженими, а перспективи кредитної підтримки з боку НБУ в кінці року залишаються неясними, уряд звертається до будь-якої можливості фінансування бюджету. Проте ми продовжуємо песимістично розцінювати перспективи продажу UTLM цього року. Плани по приватизації компанії зародились ще з 2000 року, але існує багато груп галузевих інтересів, противників приватизації. У міру наближення президентських виборів, які призначені на січень 2010 року, ця протидія буде посилена політичною опозицією. Навіть якщо уряду удасться провести аукціон цього року, залишаться високі ризики його відміни. Таким чином, аналітики не включають можливості отримання доходу від продажу UTLM.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Бізнес — підприємницька діяльність, яка здійснюється за рахунок власних або позикових засобів на свій ризик і під свою відповідальність, а також яка ставить головними цілями здобуття прибутків і розвиток власної справи.
Регламент інституту спільного інвестування — це документ, який визначає особливості діяльності інституту спільного інвестування.
Інвестиційний клуб — група юридичних і фізичних осіб, які з об'єднуються з метою поглиблення знань в області інвестування, а також спільного інвестування в конкретні інвестиційні проекти.
Страхова компанія — організаційно відособлена структура (юридична особа), яка здійснює укладення договорів страхування і їх обслуговування. Страхова компанія має своїй на меті задоволення страхових інтересів, наявних в суспільстві. Страхова компанія (з фінансового боку) - це форма вираження страхового фонду. Грошові ресурси страхового фонду - джерело довгострокового кредитування торгівлі і промисловості. Порядок інвестицій страхових компаній встановлюється національним страховим законодавством.
Електронні платежі (е-платежі) — платежі з використанням електронних документів (е-документи) і платіжних засобів (пластикових карточок, е-карточок).