українськоюпо-русски

Уряд має намір залучити $1 млрд. іноземних інвестицій в агросектор

іноземні інвестиції Кабінет Міністрів України планує залучити до $1 млрд. прямих іноземних інвестицій на фінансування сільськогосподарського сектора, зокрема, виробництва молочних продуктів і зберігання зерна. На думку аналітиків: cума інвестицій в $1 млрд. в 2009-10 рр. виглядає завищеною, проте здобуття навіть 40%-50% цієї суми, що звучить реальніше, було б вигідним для українського сільського господарства. Із-за низької конкуренції серед компаній, що займаються виробництвом молочної продукції, Україна страждає від постійного скорочення чисельності поголів'я великої рогатої худоби. За період 1990-2008 рр. поголів'я худоби скоротилося на 79%. У свою чергу, брак зерносховищ підвищив ціни на зберігання, тим самим збільшуючи загальну вартість зернових. Аналітики вважають, що плановані інвестиції дозволять українським сільгоспвиробникам частково здолати ці проблеми.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Електронні платежі (е-платежі) — платежі з використанням електронних документів (е-документи) і платіжних засобів (пластикових карточок, е-карточок).
Фондова біржа — це організаційно оформлений, постійно діючий ринок, на якому здійснюється торгівля цінними паперами.
Інвестиційний консультант — це уповноважена клієнтом (інвестором) фізична особа або організація, яка не залежить від банку, страхової компанії, інвестиційного фонду та інших установ; діє від імені і на користь клієнта (інвестора), допомагаючи йому вибрати найбільш оптимальний інвестиційний або фінансовий продукт (депозити, кредити, страхування, коштовні папери, нерухомість, бізнес і так далі), що задовольняє його потребам.
Міжнародні фінансово-кредитні відносини — це відносини, що виникають між суб”єктами світового господарства з приводу міжнародної міграції капіталів з метою отримання їхніми власниками підприємницьких прибутків, позичкових процентів.
Фінансист — фахівець, який проводить великі грошові операції на легітимній основі.