українськоюпо-русски

НБУ продовжив дію мораторію для п'яти банків

Надра Банк, Банк Київ, Західінкомбанк, Банк Національний Кредит, УкрпромбанкЗгідно постанови НБУ № 447, мораторій на задоволення вимог кредиторів подовжується на шість місяців для Укрпромбанка, Надра Банку, Банка Київ, Західінкомбанка і Банка Національний Кредит. Вклади фізособам мають бути повернені частинами відповідно до рішень тимчасових адміністраторів банків. Окрім цього, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вчора заявила, що уряд розглядає можливість націоналізації Укрпромбанка і Надра Банку протягом місяця. Аналітики вважають, що продовження мораторію було обумовлене труднощами при відновленні платоспроможності банків. В той же час ми чекаємо, що фінансові проблеми цих банків будуть вирішені раніше, ніж через шість місяців, до президентських виборів в січні 2010 р. Націоналізація Укрпромбанка і Надра Банку і прискорення процесу відновлення платоспроможності інших банків повинно зробити позитивний вплив на банківську систему в цілому.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Бізнес — підприємницька діяльність, яка здійснюється за рахунок власних або позикових засобів на свій ризик і під свою відповідальність, а також яка ставить головними цілями здобуття прибутків і розвиток власної справи.
Інвестиційний консультант — це уповноважена клієнтом (інвестором) фізична особа або організація, яка не залежить від банку, страхової компанії, інвестиційного фонду та інших установ; діє від імені і на користь клієнта (інвестора), допомагаючи йому вибрати найбільш оптимальний інвестиційний або фінансовий продукт (депозити, кредити, страхування, коштовні папери, нерухомість, бізнес і так далі), що задовольняє його потребам.
Фінансовий супермаркет (фінансовий магазин) — концепція ролі комерційних банків та інших компаній для приватних клієнтів, згідно якої кожен клієнт повинен задовільняти в банку або компанії потреби по банківському обслуговуванню, по фінансово-інвестиційному консалтингу і страховій діяльності.
Міжнародний рух капіталу — це переміщення капіталу між країнами у пошуку більш вигідної сфери застосування.
Інвестиція — довгострокове вкладення капіталу в економіку і її галузі (у великих масштабах – на державному рівні), в різні підприємства і підприємницькі проекти, соціально-економічні програми або інноваційні проекти з метою здобуття прибули. Інвестиції - з точки зору країни в цілому - вкладення в створення нового або відшкодування зношеного виробленого, людського або природного капіталу. Інвестиції підрозділяються на фіксовані інвестиції і інвестиції в товарно-матеріальні запаси. Само поняття інвестиції (від латів investio - одягаю) означає вкладення капіталу у галузі економіки усередині країни і за кордоном. Розрізняють фінансові (покупка коштовних паперів) і реальні інвестиції (вкладення капіталу в промисловість, сільське господарство, будівництво, освіта і ін.)