українськоюпо-русски

Українські хіміки отримали преференції

З 1 серпня ціна газу для шісти азотних підприємств ("Дніпроазот" (DNAZ), "Стірол" (DNAZ), "Черкаський "Азот" (DNAZ), "Рівноазот" (RAZT), Одеський припортовий завод і Северодонецьке об'єднання "Азот"), використовуючі газ як сировину, буде складатиме  $205 за 1 тис. м3 на кордоні (раніше газ коштував $228 за 1 тис. м3).

 

Крім того, прем'єр-міністр України Юлія Тімошенко затвердила постанову, яка дозволила виробникам азотних добрив скупати газ напряму у нерезидентів.

 

В обмін на преференції хімічні заводи повинни забеспечити повну загрузку виробництва карбаміду та аміачної селитри. При цьому прем'єр-міністр наполягає, що прикінцева ціна на добриви повинна задовольнити як сільхозвиробникив, так і надати заводам можливість працювати без збитків.

 

В правительстві очикують, що прийняти засоби зроблять прибутковим виробництво карбоміда та селитри

 

Джерело: Економічні ізвестія


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Акція — вид цінного паперу, що являє собою власність частки статутного капіталу підприємства і покладає на її власника (акціонера) певні права і зобов"язання, зокрема: право на частину прибуткут підприємства у випадку його розподілу (дивіденд), а у випадку ліквідації — на частину залишкової вартості підприємства. Одночасно акція є одиницею капіталу, переданого акціонерами у користування акціонерному товариству.
Фондовий ринок (ринок цінних паперів) — сукупність учасників фондового ринку та правовідносин між ними щодо розміщення, обігу та обліку цінних паперів і їх похідних (деривативів).
Страхування — система економічних стосунків по захисту майнових інтересів фізичних і юридичних осіб при настанні певних подій (страхових випадків) за рахунок грошових коштів (страхових фондів), що формуються із сплачуваних ними страхових премій шляхом виплати страхового відшкодування. Страхування - система економічних стосунків, що має на увазі освіту за рахунок внесків підприємств, організацій і громадян страхового фонду і його використання для відшкодування збитків, страхових ризиків, що виникають унаслідок настання.
Фінконсул (англ. Finconsul) — це посада найвищого фінансиста в Римській імперії, радника імператора. Фінконсул - це також скорочена назва від поняття "фінансовий консультант"
Страховий поліс — документ встановленого зразка, що видається страховиком страхувальникові, який служить юридичним доказом наявності договору страхування.