українськоюпо-русски

'Укрпромбанк' йде в 'Ощадбанк'.

Укрпромбанк, Ощадбанк, Державний ощадний банк, Надра банк, банкКошти вкладників проблемного 'Укрпромбанку', який перейшов у стадію ліквідації, скоріше за все, переведуть в 'Ощадбанк' (ВАТ 'Державний ощадний банк'). Таку інформацію оприлюднив 24 канал новин, з посиланням на заяву виконувача обов’язків міністра фінансів України - Ігора Уманського.
Виконуючий обов'язки міністра фінансів, Ігор Уманський, говорить: 'Ми вивчаємо ситуація в 'Укрпромбанку' - його баланс, активи, пасиви, і вважаємо, що сьогодні більш доцільно буде вирішити соціальне питання: забезпечити захист вкладників з допомогою держави. Але, спасіння приватного бізнесу за рахунок платників податків, а саме, погашення збитків банків в повному обсязі, немає сенсу для держави'.
Нагадаємо, українська влада вже докапіталізувала державним коштом три банки: 'Укргазбанк', 'Родовід Банк' і банк 'Київ', а на черзі стояли 'Надра-банк' і 'Укрпромбанк'. Та зараз є проблеми з реструктуризацією зовнішніх українських боргів, тому докапіталізація 'Надра-банку' і 'Укрпромбанку' - досі під питанням.
Як повідомляє 24 канал, з посиланням на власні джерела в НБУ, 'Укрпромбанк' буде ліквідовано. При чому, як ми знаємо, 21 липня 2009 року закінчився мораторій на виконання вимог кредиторів банку. Така ж доля може спіткати і 'Надра-банк', де мораторій на виконання вимог кредиторів закінчується 10 серпня 2009 року.
 

З повагою,
Ваш фінансовий консультант

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Фінансовий ринок — це організована інституційна структура для створення фінансових активів і обміну фінансовими активами. Фінансовий ринок орієнтований на мобілізацію капіталу, надання кредиту, здійснення обмінних грошових операцій і раціональне розміщення фінансових коштів в товарному виробництві.
Проспект емісії цінних паперів інституту спільного інвестування — документ, який містить інформацію про відкриту підписку на цінні папери інституту спільного інвестування.
Емітент — (згідно законодавства України) юридична особа, Автономна Республіка Крим або міські ради, а також держава в особі уповноважених нею органів державної влади, яка від свого імені розміщує емісійні цінні папери та бере на себе зобов'язання щодо них перед їх власниками.
Електронна комерція (Е-комерція, Е-торгівля) — форма комерції, коли вибір і замолення товару або послуг виконується через комп"ютерні мережі, а їх оплата - через використання електронних документів і платіжних засобів. В більшості випадків е-комерція (е-торгівля) – це internet-комерція (і-комерція, і-торгівля).
Експорт капіталу — це одностороння міграція капіталу з однієї країни в інші з метою здобуття зиску.