українськоюпо-русски

Укрнафта поліпшила фінрезультати в 3кв.09, проте зберегла слабкі показники за підсумками 9мес.09

УкрнафтаЗа інформацією ДКЦПФР: Укрнафта, найбільша нафтогазова компанія України, продемонструвала досить слабкі результати за підсумками діяльності за 9мес.09, при цьому поліпшивши фінансові показники в 3кв.09 завдяки зростанню ціни на нафту на аукціонах у вересні, що дозволило їй підвищити середню ціну реалізації в 3кв.09 на 45%. Компанія збільшила доходи в 3кв.09 на 105%  до $403,7 млн.
Окрім підвищення цін на нафту, додаткові вигоди в 3кв.09 компанія,  отримала за рахунок комерційного продажу газу хімічним заводам (близько 0,10-0,15 млрд. м3/місяць; детальнішу інформацію про це можна знайти в нашому щоденному огляді від 17 вересня). В результаті, Укрнафта отримала свій перший квартальний валовий прибуток цього року. Втім, показники рентабельності як і раніше залишаються значно нижчими за історичні рівні. Аналітики  очікують, що внутрішні ціни на нафту виростуть на 65%. у 4кв.09, що дозволить компанії поліпшити своє фінансове положення, в порівнянні з 3кв.09, і показати вищі, ніж чекали, результати за підсумками року.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Волативність (мінливість, англ. Volatility) — статистичний показник, що характеризує тенденцію ринкової ціни або доходу, що змінюються у часі. Волативність є найважливішим фінансовим показником в управлінні фінансовими ризиками, де представляє собою міру ризику використання фінансового інструменту за заданий проміжок часу.
Дивідендний дохід (dividend income) — дохід за рахунок дивідендів на акції інших компаній, які тримає фірма.
Рахунок у цінних паперах — рахунок, що ведеться зберігачем для власників цінних паперів (та депозитарієм для зберігачів), щодо обслуговування операцій з цінними паперами.
Фінансист — фахівець, який проводить великі грошові операції на легітимній основі.
Фінансовий ринок — це організована інституційна структура для створення фінансових активів і обміну фінансовими активами. Фінансовий ринок орієнтований на мобілізацію капіталу, надання кредиту, здійснення обмінних грошових операцій і раціональне розміщення фінансових коштів в товарному виробництві.