українськоюпо-русски

Чистий прибуток банку Південний склав $6,9 млн. за 9мес.09

Банк ПівденнийБанк Південний №21 за розміром активів банк України, опублікував фінансові результати за 9 міс.09, згідно яким чистий прибуток банку досяг $6,9 млн.
Прибуток банку до відрахувань на формування резервів склав $25 млн., проте Південний вирішив збільшити резерви на покриття проблемних позик в даний період, підвищивши коефіцієнт Резерви/Кредіти до 6,2% до кінця вересня. Об'єм засобів на депозитах юрособ скоротився на 3,8%.  у 3кв.09 до $361,6 млн., а депозити фізліц виросли на 7,7%, до $368,0 млрд.
Зовнішні зобов'язання банку Південний на кінець вересня складали $710 млн., включаючи $240 млн. боргових зобов'язань, а грошові кошти і їх еквіваленти досягали $196 млн. Наступна значна виплата по зовнішніх зобов'язаннях банку має відбутися в серпні 2010 р., коли настає термін погашення єврооблігацій об'ємом $100 млн. Єврооблігації банку Південний сьогодні торгуються на рівні 89-92% номінала, що передбачає прибутковість 22-27%.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Фінансист — фахівець, який проводить великі грошові операції на легітимній основі.
Експорт капіталу — це одностороння міграція капіталу з однієї країни в інші з метою здобуття зиску.
Власний капітал — грошові кошти, що надаються фірмі в обмін на право співволодіння її майном і доходами, зазвичай не підлягають поверненню і приносять дохід, залежний від підсумків роботи фірми.
Облігація — цінний папір, що посвідчує внесення його власником грошей, визначає відносини позики між власником облігації та емітентом, підтверджує зобов'язання емітента повернути власникові облігації її номінальну вартість у передбачений умовами розміщення облігацій строк та виплатити доход за облігацією, якщо інше не передбачено умовами розміщення.
Амортизація активів (amortization) — поступове планове зменшення вартості капітальних витрат.