українськоюпо-русски

Різко виріс дефіцит фінансового рахунку України

Національний банк УкраїниДефіцит поточного рахунку платіжного балансу України в серпні  скоротився до $44 млн. з $348 млн. в липні, а негативне сальдо фінансового  рахунки зросло до $2,574 млрд. з $595 млн. в попередньому місяці, повідомляється на  веб-сайті Національного банку України (НБУ) з посиланням на попередні  дані.  
Згідно з повідомленням, основним чинником поліпшення стану поточного рахунку  стало зростання експорту товарів - збільшилися постачання металургійної і  сільськогосподарської продукції при майже незмінному об'ємі імпорту.  Збільшення розриву по фінансовому рахунку відбулося із-за зростання виплат по зовнішнім боргам.
За даними Національного банку України, дефіцит поточного рахунку за підсумками січня-серпня склав $1,142 млрд., скоротившись з $7,97 млрд. за підсумками аналогічних періоду минулого року.
Дефіцит фінансового рахунку за підсумками восьми місяців 2009 роки досяг $9,707 млрд., тоді як в січні-серпні-2008 був зафіксований його профіцит на  рівні $14,199 млрд.
 

Максим Прокопенко

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Фінансовий ринок — це організована інституційна структура для створення фінансових активів і обміну фінансовими активами. Фінансовий ринок орієнтований на мобілізацію капіталу, надання кредиту, здійснення обмінних грошових операцій і раціональне розміщення фінансових коштів в товарному виробництві.
Бізнес — підприємницька діяльність, яка здійснюється за рахунок власних або позикових засобів на свій ризик і під свою відповідальність, а також яка ставить головними цілями здобуття прибутків і розвиток власної справи.
Дивідендний дохід (dividend income) — дохід за рахунок дивідендів на акції інших компаній, які тримає фірма.
Інвестиційний сертифікат — цінний папір, який випускається компанією з управління активами пайового інвестиційного фонду та засвідчує право власності інвестора на частку в пайовому інвестиційному фонді.
Євродолари (Eurodollars) — долари, що продаються за межами США.