українськоюпо-русски

П'ять банків можуть ліквідувати в жовтні

Арма, Дністер, Банк регіонального розвитку, БІГ енергія, ТрансбанкУ банках 'Арма', 'Дністер', 'Банк регіонального розвитку', 'БІГ енергія' та 'Трансбанк' діють тимчасові адміністрації Національного банку України. Нові  інвестори не виконують зобов'язань. Відтак у жовтні можуть почати процедуру ліквідації, повідомив Юрій Петров з управління Національного банку України.  Повернення вкладів розтягнеться на термін до трьох років. Проте юридичні компанії допомагають повернути гроші до ліквідації проблемних банків.
- За півтора місяці отримаєте свої гроші з будь-якого банку. Підписуємо договір, решта - справа наших юристів, - пояснили у столичній компанії 'Кредит-центр'. За свої послуги беруть 10-25% від суми внеску. Національний банк України вже ліквідував банки 'Відродження', 'Лісбанк', 'Одеса-банк', 'Європейський' і 'Причорномор'я'.


Максим Прокопенко

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Дивіденд (dividend) — дохід від інвестицій. Як правило у вигляді готівки або акцій. Збори акціонерів (рада директорів) періодично вирішує, сплачувати чи не сплачувати дивіденди, а також вирішує, яку саме суму виділити на дивіденди і у якому вигляді їх сплатити.
Фінансист — фахівець, який проводить великі грошові операції на легітимній основі.
Рахунок у цінних паперах — рахунок, що ведеться зберігачем для власників цінних паперів (та депозитарієм для зберігачів), щодо обслуговування операцій з цінними паперами.
Страховий агент — довірена фізична або юридична особа, від імені і за дорученням страховика що здійснює в його інтересах і межах отриманих повноважень аквізіцию і інші операції по обслуговуванню договору страхування.
Цінні папери — документи встановленої форми з відповідними реквізитами, що посвідчують грошові або інші майнові права, визначають взаємовідносини особи, яка їх розмістила і власника, та передбачають виконання зобов'язань згідно з умовами їх розміщення, а також можливість передачі прав, що випливають із цих документів, іншим особам.