українськоюпо-русски

Товарні біржі запрацюють по-справжньому

Товарні біржіУкраїнські товарні біржі сертифікуватимуть за новими правилами. Відтепер  створити біржу і одержати на неї сертифікат можна компанії із статутним фондом не менше 500 тисяч гривень, раніше - 100 тисяч.  А для здійснення торгових операцій протягом маркетингового року треба  щорічно акредитовуватися в Міністерстві АПК. На думку експертів, нові вимоги зменшать кількість товарних бірж. Зараз їх більше 500, і в більшості  закінчуються термін дії сертифікатів.
 Українські товарні біржі проходитимуть жорсткі процедури для отримання  сертифікатів і дозволів на торгівлю.   "Вимоги трішки посилилися для того, щоб відібрати якісні біржі  і такі біржі, які дійсно вже давно на ринку працюють", -  розповів UBR Борис Беренштейн, генеральний директор товарної біржі. "Але я думаю, що принаймні реально ті біржі, які працюють на  аграрному ринку, більшість з них відповідатиме цим вимогам" - додав він.

 Максим Прокопенко

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Інвестиції — це всі види майнових і інтелектуальних цінностей, які вкладаються в об’єкти підприємницької і інших видів діяльності, у результаті чого створюється прибуток (дохід) або досягається соціальний ефект.
Фінансовий супермаркет (фінансовий магазин) — концепція ролі комерційних банків та інших компаній для приватних клієнтів, згідно якої кожен клієнт повинен задовільняти в банку або компанії потреби по банківському обслуговуванню, по фінансово-інвестиційному консалтингу і страховій діяльності.
Аукціон — метод проведення торгівлі яким-небудь товаром, цінними паперами. Розрізняють наступні види аукціонів: англійський (підвищення), голландський (зниження), подвійний, закритий тендер.
Страховий поліс — документ встановленого зразка, що видається страховиком страхувальникові, який служить юридичним доказом наявності договору страхування.
Фінансист — фахівець, який проводить великі грошові операції на легітимній основі.