українськоюпо-русски

Банки просять Національний банк України дозвіл виставляти на аукціони декілька заявок на покупку валюти

Український кредитно-банківський союз, УКБСЗа інформацією «Інтерфакс-Україна» - за повідомленням асоціації «Український кредитно-банківський союз» (УКБС) банки просять дозволу в Національного банку України виставляти на аукціони декілька заявок на купівлю валюти.
 "Забезпечення однакового для всіх банків доступу до валютних аукціонів та інтервенцій Національного Банку України; обмеження цілей придбання валюти на аукціонах (зокрема, виключення можливості придбання таких засобів для проведення валютообмінних операцій через каси і обмінні пункти банків); надання банкам можливості подачі декількох заявок на участь в аукціоні (до трьох) з різними курсами з метою формування об'єктивного ринкового курсу", - вказується в повідомленні.
  Окрім цього УКБС повідомляється, що пропозиції для стабілізації ринку і валютного курсу сформулювала робоча група асоціації.
 УКБС також вважає за доцільне підсилити контроль за цільовим використанням банками коштів, придбаних на валютних аукціонах НБУ, шляхом введення спеціального рахунку.    


Максим Прокопенко

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Інвестор (англ. - investor) — юридична або фізична особа, що вкладає власні, позикові або інші залучені засоби в інвестиційні проекти. Інвестор зацікавлений в мінімізації ризиків. Розрізняють стратегічних і портфельних інвесторів.
Інвестиція — довгострокове вкладення капіталу в економіку і її галузі (у великих масштабах – на державному рівні), в різні підприємства і підприємницькі проекти, соціально-економічні програми або інноваційні проекти з метою здобуття прибули. Інвестиції - з точки зору країни в цілому - вкладення в створення нового або відшкодування зношеного виробленого, людського або природного капіталу. Інвестиції підрозділяються на фіксовані інвестиції і інвестиції в товарно-матеріальні запаси. Само поняття інвестиції (від латів investio - одягаю) означає вкладення капіталу у галузі економіки усередині країни і за кордоном. Розрізняють фінансові (покупка коштовних паперів) і реальні інвестиції (вкладення капіталу в промисловість, сільське господарство, будівництво, освіта і ін.)
Фінансовий супермаркет (фінансовий магазин) — концепція ролі комерційних банків та інших компаній для приватних клієнтів, згідно якої кожен клієнт повинен задовільняти в банку або компанії потреби по банківському обслуговуванню, по фінансово-інвестиційному консалтингу і страховій діяльності.
Недержавний пенсійний фонд — юридична особа, створена відповідно до законодавства, що має статус неприбуткової організації, що функціонує й здійснює діяльність винятково з метою накопичення пенсійних внесків на користь учасників пенсійного фонду з подальшим управлінням пенсійними активами й здійсненням пенсійних виплат.
Інвестиції — це всі види майнових і інтелектуальних цінностей, які вкладаються в об’єкти підприємницької і інших видів діяльності, у результаті чого створюється прибуток (дохід) або досягається соціальний ефект.