українськоюпо-русски

Акціонери Київстар вирішили направити на виплату дивідендів 1,9 млрд. грн.

За повідомленням інформаційної служби Інтерфакс: Позачергові збори акціонерів Київстар Дж.Ес.Ем., один з провідних операторів мобільного зв'язку, затвердило питання про виплату дивідендів на суму 1,9 млрд. грн. ($224 млн.), що складає 23% чистому прибутку компанії за 2008 р.
Виплата дивідендів буде здійснена до кінця цього року. Минулого місяця Київстар погасив п'ятирічні єврооблігації об'ємом $266 млн. з купонною прибутковістю 10,38%. Зобов'язання компанії також включають семирічні облігації на суму $175 млн. з погашенням в 2012 р. і ставкою купона 7,75%. Папери Київстару були одними з найбільш дорогих українських корпоративних єврооблігацій на ринку з причини значного нерозподіленого прибутку емітента. Втім, дані облігації в даний час не торгуються, оскільки велика частина боргу була викуплена емітентом.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Електронні платежі (е-платежі) — платежі з використанням електронних документів (е-документи) і платіжних засобів (пластикових карточок, е-карточок).
Лізинг (leasing) — довготермінова аренда обладнання, устаткування, транспортних засобів (автомобілів, літаків), нерухомості та ін.
Облігація — цінний папір, що посвідчує внесення його власником грошей, визначає відносини позики між власником облігації та емітентом, підтверджує зобов'язання емітента повернути власникові облігації її номінальну вартість у передбачений умовами розміщення облігацій строк та виплатити доход за облігацією, якщо інше не передбачено умовами розміщення.
Гроші — особливий товар, що виконує роль загального еквіваленту при обміні товарів, форма вартості всіх інших товарів. Гроші виконують функції: заходи вартості, засоби звернення, засобу утворення скарбів, засобу платежу і світових грошей.
Інвестиційний центр — це юридична особа або об"єднання юридичних осіб (фінансових брокерів та консультантів), які надають можливість, як фізичним так і юридичним особам користуватись всіма фінансовими та інвестиційними інструментами ринку: інвестиції в цінні папери та нерухомість, бізнес, страхування, кредити, депозити, банківські метали, антикваріат та інше.