українськоюпо-русски

Ціна української нафти опустилася на 4,1% до $16,9/баррель

Укрнафта, UNAFЗа інформацією УМВБ: Ціна української нафти на вчорашньому аукціоні досягла свого нового мінімуму, опустившись до $16,9/баррель при об'ємі реалізації 1,53 млн. баррелів, що привело до зниження середньої ціни української нафти за 8 міс.09 до $18,4/баррель (-80% в порівнянні з минулим роком).
Укрнафта (UNAF) продовжує продавати нафту з величезним дисконтом до ринкової ціни. Ціна нафти на останньому аукціоні, досягнувши мінімального значення з грудня 2002 р., передбачає 69% дисконт до нафти Urals FOB Новоросійськ. Аналітики вважають, що уряд зрештою реалізує свою ініціативу по прив'язці внутрішніх цін на нафту до світових, що приведе до зниження цінового дисконту української нафти до марок Urals і Brent до прийнятніших 20%, які спостерігалися історично. Нафта, пропонована незалежними внутрішніми виробниками, які займають невелику долю в загальному обсязі випуску, нині торгується на рівні $35/баррель.


*

 


Додати коментар



Повернутись назад

Словник термінів

Амортизація активів (amortization) — поступове планове зменшення вартості капітальних витрат.
Дивіденд (dividend) — дохід від інвестицій. Як правило у вигляді готівки або акцій. Збори акціонерів (рада директорів) періодично вирішує, сплачувати чи не сплачувати дивіденди, а також вирішує, яку саме суму виділити на дивіденди і у якому вигляді їх сплатити.
Бізнес — підприємницька діяльність, яка здійснюється за рахунок власних або позикових засобів на свій ризик і під свою відповідальність, а також яка ставить головними цілями здобуття прибутків і розвиток власної справи.
Інвестори на ринку цінних паперів — фізичні та юридичні особи, резиденти і нерезиденти, які набули права власності на цінні папери з метою отримання доходу від вкладених коштів та/або набуття відповідних прав, що надаються власнику цінних паперів відповідно до законодавства.
Експорт капіталу — це одностороння міграція капіталу з однієї країни в інші з метою здобуття зиску.